На Київщині селяни ледь не спалили будинок через підозру на коронавірус

08:45, 19 апреля 2020
Односельчани кинули коктейль Молотова у двір санітарці, яка працює у столичній лікарні
На Київщині селяни ледь не спалили будинок через підозру на коронавірус
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У селищі Черногородка, Київської області, медики, які працюють у столиці заявили про небезпеку, яка їм загрожує від місцевих жителів. За словами санітарки Олени Міщенко, односельці уже намагалися спалити її дім. А голова сільради заборонила виходити з дому, невмотивовано погрожуючи величезним штрафом. Про це пише видання «Обозрєватель». 

Зокрема, працівниця медицини звернулася до журналістів.

Відомо, що наприкінці березня співробітники клінічної лікарні №5 контактували з пацієнтами, у яких пізніше підтвердилося зараження на коронавірус. Потім усі лікарі здали тест на наявність COVID-19. В результаті серед них виявили 9 інфікованих. У санітарок з Макарівського району тест показав негативний результат, і вони продовжують працювати. Проте голова села Чорногородка, звідки жінки їздять на роботу, заборонив їм ходити до магазину і взагалі виходити із дому, мотивуючи це небезпекою для оточуючих.  

Окрім того, напередодні у двір санітарки Олени Міщенко кинули коктейль Молотова. Вона самотужки гасила займання. Жінка викликала поліцію, однак та не приїхала.

 «Голова сільради розворушив це все: нібито я на самоізоляції. Але я не контактувала з хворими, я не хвора. Я звичайна санітарка. Сьогодні мені кинули солярку у вікно, не пустили в магазин, мені довелося їхати в інше село. Мені потрібно купити хліб. Що мені робити? Це якийсь дурдом. Мені погрожують спалити хату. Сусіди кажуть, щоб я не підходила, тому що я хвора на коронавірус. Я приїхала до голови сільради, а він мені сказав, щоб я сиділа вдома на самоізоляції. Але я хочу їсти, що мені робити? Мені страшно. Невідомо, що мені підкинуть завтра. Ви мені розкажіть, що мені робити? Я проживаю одна з котом. Хто мене захистить?» — розповіла Олена Міщенко.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що на в’їзді до Києва зупинили десятки людей з високою температурою. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді