Закликала до збройного захоплення влади: затримано інтернет-пропагандистку

17:14, 1 мая 2020
Зловмисниця в одній із популярних соціальних мереж систематично розміщувала деструктивні дописи із закликами до захоплення влади в країні.
Закликала до збройного захоплення влади: затримано інтернет-пропагандистку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Житомирщині СБУ виявила інтернет-агітаторку, яка пропагувала насильницьку зміну державної влади в країні та розпалювання ворожнечі на національному підґрунті. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

За даними слідства, мешканка Коростишева на персональній сторінці в одній із популярних соціальних мереж систематично розміщувала деструктивні дописи із закликами до захоплення влади в країні.

Крім цього, зловмисниця публікувала дискримінаційні статті щодо однієї із національних меншин, де принижувала честь і гідність її представників та закликала до їх видворення з України.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що опубліковані правопорушницею матеріали містять прямі публічні заклики до силового захоплення державної влади в Україні із конкретними способами реалізації злочинного задуму та провокують виникнення міжнаціональної ворожнечі.

Під час обшуку за місцем проживання пропагандистки виявлено мобільні пристрої і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності. Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання фігурантці провадження запобіжного заходу. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що викрито посадовця СБУ, який отримав хабар в розмірі 47,5 тисячі доларів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва