Справа Суркісів і Приватбанку: Малюська розповів, коли настане розв’язка

19:12, 7 мая 2020
Ми не стягуємо і не вимагаємо стягнути 7 млрд гривень з ПриватБанку: міністр юстиції.
Справа Суркісів і Приватбанку: Малюська розповів, коли настане розв’язка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розв'язка справи про вклади братів Суркісів у «ПриватБанку» завершиться не раніше червня, до цього гроші їм повертати не будуть. Про це у Facebook заявив Міністр юстиції Денис Малюська.

Згідно із повідомленням, 28 квітня 6 британських компаній звернулися із заявою про примусове виконання рішення Печерського райсуду, який виніс рішення у справі про вклади на 250 млн доларів на користь Суркісів. 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржникові — Приватбанку.

«Що буде далі? Думаю що розвиток подій буде такий самий, як і усі попередні роки:

ДВС повідомить Приватбанк про необхідність виконання ухвали суду, напевно оштрафує банк за невиконання і направить матеріали в правоохоронні органи (саме такий алгоритм прописаний в законі). Ніхто ніяких грошей нікому не перерахує.

іншого сценарію розвитку подій уявити складно оскільки ухвалу Печерського районного суду від 2017 року я і зараз не дуже розумію як можна добровільно або примусово виконати.

Тому насправді нас ОЧІКУЄ НУДНЕ ПОВТОРЕННЯ минулих серій.

А розв'язка настане точно не раніше розгляду Великою палатою ВСУ справи про законність (або ж незаконність) конвертації депозитів у акції (так званий bail-in) у червні цього року», — написав Малюська.

Окрім того, міністр наголосив, що Мін’юст не стягує і не вимагає стягнути 7 млрд грн на користь Суркісів.

«Ми виконуємо ухвалу суду, яка вимагає від Приватбанку обслуговування депозитів…Якби ми дійсно повинні були стягнути 7 ярдів на користь компаній Суркіса, ми б давно це зробили без особливих проблем.

Тези прес-релізів та постів у ФБ про те, що ДВС намагається стягнути 7 ярдів з Привату — звичайна МАНІПУЛЯЦІЯ для привертання уваги до справи, яка нудно, нецікаво та монотонно тягнеться з 2017 року», — зазначив міністр юстиції.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що судді Великої Палати Верховного Суду повідомили про тиск у справі Приватбанку. 

Нагадаємо, Велика Палата Верховного Суду відклала розгляд касаційних скарг у справі за позовом І.Суркіса, Г.Суркіса, Р.Суркіса, С.Суркіс, М.Суркіс та П.Ковалик до НБУ та ПАТ «КБ «Приватбанк». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді