У КМДА назвали правила роботи літніх майданчиків кафе під час карантину
Київська міська держадміністрація затвердила вимоги і правила для роботи літніх та сезонних майданчиків кафе, ресторанів в умовах карантину. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Правила включають в себе наступне:
- Відстань між місцями за сусідніми столиками не менше 1,5 метра;
- За одним столом можуть сидіти дві людини (без урахування дітей віком до 14 років);
- Замовлення повинні здійснюватися і видаватися дистанційно: через спеціально обладнане вікно або вхідні двері закладу;
- Офіціант може приймати або видавати замовлення тільки за умови дотримання дистанції 1,5 метра;
- Місце видачі замовлень і розрахунку повинно бути обладнане столиком або поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом і таким чином, щоб виключити вхід відвідувачів на територію закладу;
- Повинен бути забезпечений безконтактний розрахунок;
- Меню повинне бути розміщене поруч з місцем прийому-видачі замовлень.
Заклади повинні дотримуватися загальних протиепідемічних вимог і правил дезінфекції — щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація збору використаних масок і рукавичок для утилізації.
На входах повинен бути санітарний контроль. Людей з ознаками ГРВІ допускати не будуть. Всі клієнти повинні бути в масках і чекати своєї черги за межами приміщень. Заклади повинні встановити дозатори або диспенсери з антисептиком.
Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Чернівцях всупереч карантину працювали 14 закладів.
Наразі в Україні зафіксовано майже 15 тисяч випадків COVID-19.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.
















