Справа майна Нацгвардії: ВАКС не продовжив запобіжний захід Микитасю

10:41, 13 мая 2020
Антикорсуд не задовольнив клопотання прокурора САП.
Справа майна Нацгвардії: ВАКС не продовжив запобіжний захід Микитасю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання прокурора САП щодо продовження обов’язків, покладених на екс-президента державної будкорпорації Максима Микитася. Про це інформує прес-центр ВАКС.

У вівторок, 12 травня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду не задовольнив клопотання прокурора САП щодо продовження строку дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього президента державної корпорації. Нагадаємо, строк їх дії сплив ще у квітні. Повне судове рішення буде оголошено 15 травня о 15:20.

Колишній народний депутат та екс-президент державної корпорації підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс.

Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Раніше «Судово-юридична газета» вже повідомляла, що САП наполягає на арешті Максима Микитася через те, що підозрюваний не сплатив заставу у визначений срок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки