Турборежим у питанні свободи слова — недоцільний: віцеспікерка Ради пояснила направлення закону про медіа на доопрацювання

09:20, 20 мая 2020
На переконання Олени Кондратюк, необхідно підготувати нову редакцію проекту Закону «Про медіа» із залучення експертів Ради Європи, представників провідних ЗМІ, асоціацій та громадських організацій медійної сфери.
Турборежим у питанні свободи слова — недоцільний: віцеспікерка Ради пояснила направлення закону про медіа на доопрацювання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступниця очільника Верховної Ради Олена Кондратюк вважає правильним кроком рішення щодо направлення законопроекту №2693 «Про медіа» на повторне перше читання. Про це йдеться на сайті парламенту.

«Тішить той факт, що колеги з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики дослухалися до моїх закликів та численних зауважень журналістів, медійників, експертів і направляють законопроект «Про медіа» для підготовки на повторне перше читання. Вважаю, що це розумний, правильний і виважений крок, який можна тільки вітати. Турборежим у таких складних питаннях, як свобода слова та інформації, - недоцільний та шкідливий», - наголосила Кондратюк.

На її переконання, необхідно підготувати нову редакцію проекту Закону «Про медіа» із залучення експертів Ради Європи, представників провідних ЗМІ, асоціацій та громадських організацій медійної сфери.

«Слід врахувати їхні конструктивні рекомендації та пропозиції. Тоді ми на виході отримаємо компромісний, узгоджений і легітимний законопроект, який буде підтриманий в залі, сприйнятий журналістами та медійною спільнотою. Особливо актуально це виглядає зараз, коли медійний простір потребує відповідальності, а журналістика - справжніх стандартів», - підкреслила Кондратюк.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 30 квітня Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики відправив на повторне перше читання законопроект про медіа. 

Додамо, що Верховна Рада відправила на доопрацювання закон про медіа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси