ДБР викликало на допит Петра Порошенка: що відомо

10:03, 22 мая 2020
П’ятого Президента України викликають на допит у якості свідка.
ДБР викликало на допит Петра Порошенка: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 22 травня, ДБР оприлюднило повістку про виклик на допит Петра Порошенка. Інформація з’явилась на офіційному сайті Бюро.

«Державним бюро розслідувань у встановленому законом порядку доведено до громадянина Порошенка П.О. необхідність явки до ДБР для проведення допиту у якості свідка у одному із низки кримінальних проваджень.

У зв’язку з цим повідомляємо Порошенка П.О. про необхідність з’явитися до Державного бюро розслідувань об 11:00 26 травня 2020 року на допит у якості свідка.

У відповідності до ст.ст. 133, 135-139, 224 Кримінального процесуального кодексу України, у встановленому законом порядку, з метою забезпечення виконання завдань кримінального провадження, передбаченого ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України, Вас викликано до Державного бюро розслідувань для допиту у якості свідка об 11 год. 00 хв. 26 травня 2020 року у кримінальному провадженні № 42020000000000307, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників.

Для цього Вам необхідно з’явитися за адресою: вул. Симона Петлюри, буд. 15, каб. 510, м. Київ. Явка обов’язкова. При собі мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

Нагадаємо, Державним бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у низці кримінальних проваджень, в рамках досудового розслідування яких Порошенко П.О. є свідком», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до НАЗК  щодо непроведення перевірки та розслідування інформації про вчинення Петром Порошенком корупційного правопорушення

Крім того, Генпрокурор відкрила справу щодо призначення Петром Порошенком суддів Верховного Суду.

Також відомо, що ДБР здійснює досудове розслідування у 13 кримінальних провадженнях, учасником яких є п’ятий президент України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді