Як виплачується допомога по безробіттю у випадку звільнення за власним бажанням

12:43, 23 мая 2020
На період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням не діє.
Як виплачується допомога по безробіттю у випадку звільнення за власним бажанням
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Стало відомо, чи має право працівник, який звільнився під час карантину за власним бажанням, отримувати допомогу по безробіттю. Про це повідомив прес-центр Держпраці.

Закон України про внесення змін до Закону України від 13.04.2020 р. №553-IX «Про Державний бюджет України на 2020 рік» набув чинності 18 квітня 2020 року. Цим  законом внесено  зміни до «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Змінами визначено, що на період карантину для осіб, які звільнилися з роботи за власним бажанням, не будуть застосовуватися вимоги щодо відкладення виплати допомоги по безробіттю строком до 90 днів. При цьому загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.

Тобто, громадяни, які звільнились з останнього місця роботи в період карантину (з 12 березня 2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. Тобто, на період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням застосовуватися не буде.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину становить 1 тис. грн на місяць. Максимальний розмір не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2020 року – 2102 гривні), тобто не більше 8 408 грн на місяць.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що ВП ВС відхилила апеляційну скаргу колишнього судді, який вимагав змінити формулювання причин звільнення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси