Відробляли борги за їжу: під Харковом десяток людей утримували в трудовому рабстві, відео

18:38, 26 мая 2020
Люди підлягали примусовій праці по догляду за більш ніж 80 головами худоби та за домашніми тваринами, проживали в жахливих умовах і не отримували заробітну плату.
Відробляли борги за їжу: під Харковом десяток людей утримували в трудовому рабстві, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Харківщині в селі Мала Рогань двоє фермерів незаконно утримували 9 людей в трудовому рабстві. 56-річний чоловік і жінка 60 років змушували людей працювати  і утримували за допомогою боргової кабали.Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Зловмисники організували пошук і підбір працівників - осіб з вразливим становищем, змушували їх до праці і утримували за допомогою боргової кабали з-за систематичного накладення штрафів за невиконання окремих робіт праці, а також за допомогою психологічного або фізичного впливу», - повідомили в поліції.

У ході обшуків були виявлені дев'ять жертв трудової експлуатації - три жінки, п'ять чоловіків і одна неповнолітня. Всі вони підлягали примусовій праці по догляду за більш ніж 80 головами худоби та за домашніми тваринами, проживали в жахливих умовах і не отримували заробітну плату.

Правоохоронці вилучили чорнові записи з нібито виплачені грошима за роботу та відмітками про борги за отримання їжі, напоїв і сигарет. Також у 56-річного чоловіка було виявлено понад 60 набоїв, димову шашку і запал з написом УЗРГМ-2.

Зараз встановлюються інші жертви і особи, причетні до злочину. Вирішується питання про повідомлення про злочин за ч. ст 2. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує від 5 до 12 років в'язниці.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала,  що у  Горішніх Плавнях затримали чоловіка та жінку, які передавали людей у трудове рабство

Додамо, що суд продовжив арешт горе-матері, яка продавала власну доньку в рабство за кордон

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області