Індексацію пенсій проводитимуть щорічно: що відомо

15:00, 2 июня 2020
У Мінсоцполітики підкреслили необхідність з 2021 року законодавчо відновити 1 березня, як дату для проведення щорічної індексації пенсій.
Індексацію пенсій проводитимуть щорічно: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Індексацію пенсій хочуть проводити щорічно 1 березня. Про це повідомляє урядовий портал.

1 червня 2020 фахівці Мінсоцполітики під головуванням Марини Лазебної обговорили з місією МВФ в Україні реформування пенсійної системи.

Зокрема, обговорили потреби у легалізації зайнятості та детінізації заробітних плат для зростання фінансової стабільності солідарної пенсійної системи, реалізовані кроки у реформуванні щодо щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів віком 80+, плани щодо продовження їх у 2021 році та запровадження щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів віком від 75 до 80 років.

У Мінсоцполітики підкреслили необхідність з 2021 року законодавчо відновити 1 березня, як дату для проведення щорічної індексації пенсій. Це дозволить забезпечити належне прогнозування потреби у видатках на пенсійні програми. Фахівці місії МВФ відмітили, що підтримують таку ініціативу та вважають її важливою.

Учасники зустрічі обговорили стан законодавчих ініціатив щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, основні дискусійні питання, які наразі обговорюються робочою групою у Верховній Раді України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про обов’язкову накопичувальну пенсійну систему: озвучена модель впровадження.

Додамо, що Пенсійний фонд України роз’яснив порядок індексації пенсій

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді