Як активісти наполягають на забороні хутрових ферм, фото, відео

14:52, 5 июня 2020
Верховна Рада винесла на голосування законопроєкт 2360 про заборону хутрових ферм в Україні.
Як активісти наполягають на забороні хутрових ферм, фото, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Всесвітній день охорони довкілля, 5 червня, Верховна Рада винесла на голосування законопроєкт 2360 про заборону хутрових ферм в Україні! Це тест Зе-влади і всього Парламенту на гуманність до тварин.

Об 11:00 під стінами Верховної Ради розпочалася акція ХутроOFF «Україна БЕЗ шкуродерень», щоб закликати депутатів заборонити хутрові ферми за прикладом європейських країн.

Законопроект 2360 захищає тварин від жорстокого поводження та відстоює право громадян на безпечне довкілля. Він передбачає закриття усіх хутрових ферм в Україні до 2025 року.

Зоозахисники наголошують на негуманності індустрії: умови утримання тварин не відповідають природним потребам хижих звірів, а також організації нагадують про жорстокий забій (електричний струм у пащу та анальний отвір, труїння газом, вприскування отрути).

Понад 100 природоохоронних громадських організацій України звернулись до ВР з вимогою невідкладно заборонити хутрові ферми. Вони наголошують, що хутрові виробництва є об’єктами підвищеної екологічної небезпеки, вони забруднюють ґрунт, водойми, повітря та становлять небезпеку для здоров’я мешканців найближчих населених пунктів.

 

4 июня «Судебно-юридическая газета» публиковала фоторепортаж о том, что происходит у Кабмина, Верховной Рады и на Крещатике во время третьего этапа ослабления карантина.

Украина перешла на новый этап смягчения карантина: что разрешат.

В Киеве могут снова ввести жесткий карантин.

Чи можуть скасувати послаблення карантину в Києві та чи скрізь відкриються ресторани.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді