Наркотики, ножі та телефони в пенітенціарних установах: ОГП звернувся до місцевих прокуратур

15:16, 5 июня 2020
У 2020 році в установах виконання покарань та СІЗО вчинено 283 злочини.
Наркотики, ножі та телефони в пенітенціарних установах: ОГП звернувся до місцевих прокуратур
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс Генпрокурора за результатами перевірок у пенітенціарних установах, які засвідчили неефективну роботу персоналу місць несвободи у частині запобігання вчиненню в’язнями повторних кримінальних правопорушень, вимагає від регіональних прокуратур посилити контроль за станом злочинності в цих установах. Про це сказано у повідомленні прес-служби ОГП. 

Так, за оперативною інформацією, вже у 2020 році в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах вчинено 283 злочини, більшість з яких пов’язана зі злісною непокорою осіб, взятих під варту, незаконним обігом наркотиків та шахрайством. За результатами прокурорських перевірок, основні причини цих злочинів напряму пов’язані з потраплянням до установ заборонених предметів та речовин.

З початку року були вилучені з обігу понад 2 тис колючо-ріжучих предметів, 4,8 тис мобільних телефонів, близько 10 тис л спиртовмісних речовин та майже 800 г наркотичних засобів. Канали їх надходження у більшості випадків персоналом не встановлюються, і правоохоронні органи мають надавати належну правову оцінку таким діям.

Офіс Генерального прокурора наголошує на необхідності припинення практики приховування від офіційного обліку кримінальних правопорушень, пов’язаних з вилученням у в’язнів заборонених законодавством предметів та речовин.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генпрокурора та Мін’юст погодили співпрацю у питанні реформи пенітенціарної системи. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська