В Міносвіти допустили звільнення від ЗНО тих, хто перехворів на коронавірус

10:57, 11 июня 2020
МОН готується до можливої маніпуляції коронавірусом серед абітурієнтів, які мають проходити ЗНО, щоб потрапити у «список контактних осіб».
В Міносвіти допустили звільнення від ЗНО тих, хто перехворів на коронавірус
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Міністерстві освіти і науки побоюються маніпуляцій серед абітурієнтів, які складатимуть зовнішнє оцінювання. Після одужання чи виходу з ізоляції хворі і контактні особи зможуть узяти участь у додатковій сесії, або ж йтимуть як звільнені від ЗНО за станом здоров'я. Про це заявив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний, повідомляє dt.ua.

Він пообіцяв, що МОН стежитиме, щоб серед учнів, які мають проходити ЗНО, не було хворих на COVID-19.

«Після одужання чи виходу з ізоляції вони або ж зможуть узяти участь у додатковій сесії, або ж йтимуть як звільнені від ЗНО за станом здоров'я, — така категорія вступників була і в попередні роки», — сказав Стадний.

За словами міністра, МОН також готується до можливої маніпуляції коронавірусом серед абітурієнтів, які мають проходити ЗНО, щоб потрапити у «список контактних осіб».

«Можливо, знадобиться термометрія на пунктах тестування, точно не зможемо залучати до роботи інструкторами осіб із групи ризику, точно доведеться забезпечити всіх масками й антисептиками. Можливо, потрібно буде ще зменшити кількість учасників в одній аудиторії», — заявив Стадний.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що  мер Києва Віталій Кличко розповів, коли абітурієнти почнуть здавати ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді