Жорстоке вбивство двох дівчат на Подолі: прокуратура повідомила важливі деталі

15:44, 17 июня 2020
Найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.
Жорстоке вбивство двох дівчат на Подолі: прокуратура повідомила важливі деталі
Прокуратура міста Києва / facebook.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві завершено досудове розслідування відносно 34-річного чоловіка та його 19-річної спільниці, яких підозрюють у вчиненні умисного вбивства двох дівчат, тіла яких 4 січня виявили в одній з квартир на вулиці Кирилівській у Подільському районі столиці. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Як встановлено у ході досудового розслідування, напередодні вбивства підозрювані взяли на кілька днів в оренду однокімнатну квартиру на Подолі, куди у подальшому запросили двох дівчат 2000 та 2003 років народження нібито для спільного відпочинку. В силу молодого віку та відсутності життєвого досвіду останні погодилися на пропозицію.

Надалі, перебуваючи у квартирі, підозрювані із застосуванням насильства здійснили напад на потерпілих з метою заволодіння їхнім майном. У дівчат при собі були мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Під час здійснення супротиву з боку потерпілих зловмисники завдали ножем 19–річній дівчині 17 цілеспрямованих ударів в шию та грудну клітину, та не менше 28 цілеспрямованих ударів в шию її 16-річній подрузі. Від отриманих поранень дівчата померли на місці.

«6 січня 2020 року за результатами розшукових заходів підозрюваних у вчиненні подвійного вбивства затримали за орієнтуванням на території залізничного вокзалу в місті Одеса.

Крім того, слідством установлено, що 29.12.2019 підозрювані, переслідуючи корисливі мотиви, здійснили напад на мешканця столиці з метою заволодіння його майном.

Під час досудового розслідування, яке проводилося слідчими СУ ГУНП в м. Києві, зібрано достатньо доказів для обвинувачення зловмисників за п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті», — йдеться  у повідомленні.

Наразі зловмисники перебувають під вартою. За вчинене їм загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала,  що у Тернополі жорстоко вбили іноземного студента. 

Також в Одеській області знайшли мертвою 14-річну дитину, яка перед цим зникла. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва