Фальсифікували дані щодо років виробництва авто: ДБР затримало митників

19:17, 10 июля 2020
Посадовці митниці здійснювали митне оформлення транспортних засобів на підставі документів, які містять недостовірну інформацію.
Фальсифікували дані щодо років виробництва авто: ДБР затримало митників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління ДБР у Хмельницькому повідомили про підозру заступнику начальника та трьом головним інспекторам одного із відділів митного оформлення митного поста «Житомир» Київської митниці Держмитслужби.  Митники підозрюються  у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Про це інформує прес-служба ДБР.

Слідством  встановлено, що протягом 2017-2018 років посадовці митниці здійснювали митне оформлення транспортних засобів на підставі документів, які містять недостовірну інформацію, а саме - змінено дані стосовно року виробництва автомобілів. Таким чином митники знижували розмір митних платежів, чим заподіяли державі збитків на суму понад 3 мільйонів 700 тисяч  гривень. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР взялося за справу харківського митника, якого підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні на 400 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді