Як виправити помилку у Держреєстрі речових прав на нерухоме майно: пояснення Мін’юсту

20:11, 16 июля 2020
У міністерстві роз’яснили, коли державний реєстратор може самостійно виправити помилку у реєстрі, а коли необхідно отримати судове рішення.
Як виправити помилку у Держреєстрі речових прав на нерухоме майно: пояснення Мін’юсту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під технічною помилкою, допущеною в записах Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, розуміють граматичну, арифметичну чи іншу помилку. Про це інформує прес-центр Міністерства юстиції.  

Задля виправлення такої помилки у відомостях про речові права чи обтяження речових прав державний реєстратор самостійно виправляє таку помилку. Однак за умови, що документи за результатами розгляду заяви заявнику не видавалися, повідомляє Мін’юст.

Однак, якщо допущена технічна помилка була виявлена після отримання заявником документів за результатом розгляду заяви, її виправлення можливе:

  • державним реєстратором виключно на підставі заяви особи, відомості про речові права, обтяження речових прав якої містять таку помилку;
  • посадовою особою Міністерства юстиції України чи його територіальних органів у випадку, передбаченому підпунктом «в» пункту 2 частини шостої статті 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Якщо допущена технічна помилка впливає на права третіх осіб — вона виправляється державним реєстратором виключно на підставі судового рішення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як отримати відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва