Захоплення заручників в Луцьку: зоозахисники засуджують дії терориста

16:15, 21 июля 2020
Зоозахисні організації категорично засуджують протизаконні дії терориста, який виступив з вимогою до Президента опублікувати відеозвернення із текстом «фільм «Земляни» 2005 року дивитись усім».
Захоплення заручників в Луцьку: зоозахисники засуджують дії терориста
Фільм «Земляни»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зоозахисні організації України опублікували спільну заяву, у якій засуджують дії луцького терориста.

Так, зоозахисні організації України (ГО «Відкриті клітки Україна», ГО «Єдина Планета», Організація Веган Україна, UAnimals, Альянс захисників тварин, ГО «Кожна тварина»), категорично засуджують протизаконні дії чоловіка, який 21 липня захопив заручників у Луцьку.

За інформацією ЗМІ, однією з вимог терориста, що адресована до Президента України, є опублікувати відеозвернення із текстом «фільм «Земляни» 2005 року дивитись усім». «Оскільки це відомий зоозахисний фільм, вважаємо своїм боргом публічно засудити дії терориста», — йдеться у заяві.

«Документальна стрічка «Земляни» закликає до співчуття та милосердя. Її автори – визнані професіонали своєї справи та зоозахисники: режисер  – Шон Монсон, актор озвучування  – Хоакін Фенікс, автор саундтреку  – Мобі.

Закликаємо журналістів та загалом всіх громадян України з холодним розумом поставитись до вимог злочинця. Просимо не демонізувати фільм і не намагатись на підставі цієї вимоги дискредитувати зоозахисну спільноту та людей, що закликають до співчуття до всіх живих істот. На нашу думку, терорист діє прямо протилежно до цих ідей.

Фільм «Земляни» та ідеї зоозахисту та милосердя до живих істот не можуть мати нічого спільного з насиллям над людьми.

Повідомляємо також, що в книзі терориста «Філософія злочинця», де він ймовірно пояснює свій світогляд, немає згадок про зоозахисні ідеї, вегетаріанство або веганство», — йдеться у тексі заяви.

«Судово-юридична газета» веде пряму трансляцію з місця подій.

Крім того, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков терміново вилетів у Луцьк для координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події. 

Додамо, що вибухотехніки знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник.

А ще жителів Луцька просять залишатися вдома та на робочих місцях поки у місті триває спецоперація зі звільнення заручників. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва