Мінцифри впровадить фінмоніторинг віртуальних активів

14:13, 23 июля 2020
Міністерство цифрової трансформації підписало Меморандум із зарубіжною компанією щодо віртуальних активів, відбуватиметься навчання українських фахівців.
Мінцифри впровадить фінмоніторинг віртуальних активів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінцифри підписало Меморандум із компанією Crystal Blockchain B.V. щодо моніторингу віртуальних активів. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

«Наша мета – це швидке становлення та легалізація ринку віртуальних активів в Україні. Протягом тижня фахівців навчатимуться професійного моніторингу транзакцій із віртуальними активами. В майбутньому це допоможе ефективно впроваджувати процедури фінмоніторингу та підвищити прозорість ринку. Міністерство зможе використовувати інструмент моніторингу, який дозволить перевірити походження підозрілих транзакцій», – йдеться в повідомленні.

До слова, Crystal Blockchain B.V. є одним із провідних світових виробників програмного забезпечення для моніторингу операцій із віртуальними активами. Аналітичним програмним забезпеченням компанії користуються українські банки, приватні та урядові структури для моніторингу фінансових операцій.

Нагадуємо, що іноземні ІТ-фахівці отримають квоти на імміграцію.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про реформу кібербезпеки в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва