Страховики викрили шахрайства щодо оформлення ДТП за кордоном за участю українських автівок

20:23, 24 июля 2020
Між моментом укладанням страхового поліса на кордоні та настанням дорожньо-транспортної пригоди проходив занадто короткий проміжок часу.
Страховики викрили шахрайства щодо оформлення ДТП за кордоном за участю українських автівок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Моторно-транспортне страхове бюро України разом зі страховими компаніями викрило схеми страхового шахрайства при оформленні ДТП за допомогою євро протоколу на території Республіки Угорщина. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

«Під час моніторингу страхових виплат було виявлено, що в деяких випадках між моментом укладення «Зеленої карти» в пункті пропуску на державному кордоні між Україною й Угорщиною і моментом настання ДТП проходив незначний проміжок часу, за який фізично неможливо подолати відстань між кордоном і околицями Будапешта, де сталася аварія. Було проведено аналіз, вдалося встановити 86 випадків можливих шахрайських дій з оформлення фіктивних ДТП з території Угорщини, скоєних тією ж групою осіб», – розповів генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Під час такої перевірки страховики взяли письмові пояснення у страхувальників, з вини яких сталися ДТП за кордоном.

Наразі правоохоронці зробили запити в компетентні органи Угорщини про міжнародну правову допомогу з метою проведення допиту інших учасників ДТП, за якими є підозри щодо їх фіктивності. Угорські правоохоронці перевіряють, чи були отримані в випадках, щодо яких є підозри у можливих шахрайських діях, довідки від поліції, що засвідчують факт і обставини ДТП.

Відкрито кримінальне провадження про шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 статті 190 КК України). Аферистам загрожує позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

До слова, у Дніпрі двоє дорогих Infiniti втаранилися в Жигулі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, про п'яну потрійну ДТП в Києві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду