Збільшення постачання Росією зброї на Донбас є прямим проявом агресії, – Міноборони

19:15, 3 августа 2020
У Міністерстві оборони відповіли на заяви Росії збільшити постачання зброї на окуповані території Донецької та Луганської областей.
Збільшення постачання Росією зброї на Донбас є прямим проявом агресії, – Міноборони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Погрози Росії постачати зброю на окупований Донбас є свідченням прямої збройної агресії та підтримки терористів. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України.

РФ зможе постачати зброю на окуповані території Донецької та Луганської області, якщо Сенат США отримає військову допомогу від України. Проте варто зауважити, що Москва вже сьомий рік постачає озброєння підконтрольним формуванням.

«Поставлену на Схід України зброю Росія застосовує у військових діях проти України. Озброєння було завезено в нашу державу через непідконтрольну ділянку кордону. Якщо РФ хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну та підтримку терористичної діяльності на рівні держави. Дане озброєння і бойова техніка використовуються не тільки проти українських військових, але й проти мирного населення» – зазначили в Міноборони.

Варто зауважити, що за період військових дій на окупованому Донбасі накопичилося 480 танків танків, понад 900 бойових броньованих машин, майже 450 одиниць гармат і гаубиць, 300 мінометів, 210 реактивних систем, 700 засобів протиповітряної оборони та 450 протитанкових.

Іноземну військову допомогу Україна отримує в рамках міжнародних договорів.

Нагадуємо, самоізоляцію для прибулих з Криму, Донецька й Луганська скасували.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кравчук погодився очолити українську делегацію ТГК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді