Офіс Генпрокурора оскаржує бездіяльність Уряду щодо житлових проблем дітей-сиріт

17:40, 7 августа 2020
До ОАСК подано позов щодо порушення житлових і майнових прав дітей.
Офіс Генпрокурора оскаржує бездіяльність Уряду щодо житлових проблем дітей-сиріт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступником Генерального прокурора Гюндузом Мамедовим до Окружного адміністративного суду м. Києва пред’явлено позов про визнання протиправною бездіяльності Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства розвитку громад та територій України щодо захисту дітей-сиріт. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

«Державними органами усупереч вимогам чинного законодавства упродовж майже 10 років не розроблено та не затверджено порядок збереження житла за дітьми, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьківських прав, хвороби чи з інших причин залишилися без батьківського піклування. Внаслідок цього порушуються житлові та майнові права дітей цих категорії, особливий захист яких гарантовано державою», — сказано у повідомленні ОГП.

Зазначається, що наразі понад 27 тисяч таких дітей перебувають на квартирному обліку для поліпшення житлових умов. З державного бюджету щорічно виділяються значні суми на ці потреби, зокрема у 2020 році - 717,7 млн грн. Однак при використанні коштів допускаються численні порушення. Прокурорами вже розпочато досудове розслідування у 28 кримінальних провадженнях за фактами розтрати та підготовлено позови на суму 12,3 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що сирота, який закінчив навчання, має отримати допомогу в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області