На Закарпатті чиновники ОДА закупали неякісні та дешеві маски і костюми для лікарів

17:03, 17 августа 2020
Нацполіція викрила схему з незаконного привласнення коштів, передбачених на боротьбу з коронавірусом в області.
На Закарпатті чиновники ОДА закупали неякісні та дешеві маски і костюми для лікарів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Закарпатті поліція викрила «схему» закупівлі посадовцями Закарпатської ОДА неякісних засобів індивідуального захисту для лікарів від COVID-19. Про це інформує пресцентр Національної поліції.

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що ключові особи заздалегідь домовилися про оборудку з товаром і спланували все до дрібниць. Замість медичних виробів високого ступеня захисту закарпатські медики отримували неякісні низькопробні замінники. Для конспірації на засобах захисту було нанесено етикетки з назвами постачальника, чим і  приховано справжній напис «non-medical mask».

Загальна вартість закуплених товарів становить майже 30 мільйонів гривень.

Наразі на територіях трьох областей проводяться санкціоновані обшуки. Чотирьом посадовим особам одного з департаментів облдержадміністрації, керівникам медичної та комерційної структур повідомлено про підозру у розтраті майна, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах організованою групою осіб (ч. 5 ст. 27 – ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  що у Харківській області затримали злочинне угруповання, яке займалося вимаганням грошей. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді