$100 000 за закриття сфальсифікованої справи: викрито співробітника СБУ та прокурора

18:00, 27 августа 2020
Прокурор Київської місцевої прокуратури спільно зі співробітником СБУ вимагали від представника банківської установи хабар.
$100 000 за закриття сфальсифікованої справи: викрито співробітника СБУ та прокурора
Фото: https://www.gp.gov.ua/
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці викрили співробітника Служби безпеки України – співучасника раніше затриманого на одержанні шахрайським шляхом 100 тисяч доларів США прокурора місцевої прокуратури м. Києва. Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Співробітнику одного з Головних управлінь СБУ повідомлено про підозру у службовому підробленні, завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення, а також шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України). Прокурору Київської місцевої прокуратури повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, прокурор Київської місцевої прокуратури спільно зі співробітником СБУ вимагали від представника банківської установи 100 тис. доларів США за нібито прийняття рішення про закриття кримінального провадження. Також прокурор за цю суму обіцяв подальше «кураторство» діяльності банку, а саме – забезпечення нереєстрації усіма правоохоронними органами, розташованими у м. Києві, будь-яких кримінальних проваджень, що стосуються діяльності банку.

Встановлено, що з метою вчинення шахрайських дій співробітник СБУ спільно з прокурором склали завідомо неправдиві офіційні процесуальні документи про початок досудового розслідування та штучно створили докази обвинувачення.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному співробітнику СБУ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а прокурору однієї з місцевих прокуратур – про зміну запобіжного заходу в частині збільшення розміру застави до 10 млн грн та покладення додаткових обов’язків.

На даний час встановлюються інші особи, причетні до вчинення цих злочинів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що керівника держпідприємства судитимуть за вимагання та одержання хабаря у сумі 550 000 грн. 

Також у Борисполі за вимагання $7000 затримали поліцейських

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді