САП закрила справу Роттердам+: НАБУ планує оскаржити таке рішення

18:35, 28 августа 2020
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про закриття справи Роттердам+ на підставі відсутності достатніх доказів.
САП закрила справу Роттердам+: НАБУ планує оскаржити таке рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кримінальне провадження, відоме як справа «Роттердам+», закрито. Про це повідомляє пресцентр Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.  

«… 27.08.2020 кримінальне провадження закрито в частині щодо підозрюваних у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримати, а також у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Проте в повному обсязі кримінальне провадження не закрито, в ньому триває досудове розслідування», — розповіли у САП.

У свою чергу в НАБУ заявили, що «рішення про закриття справи «Роттердам+» суперечить засадам верховенства права, тому Національне бюро оскаржить його до Генерального прокурора та в.о. керівника САП».

«Розслідування цієї справи знаходилося на завершальній стадії, детективи зібрали всі необхідні та переконливі докази для скерування її до суду і доведення винуватості підозрюваних осіб. Про підозру повідомили 6 особам, внаслідок дій яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків, що підтверджено відповідною експертизою…

В свою чергу прокурор САП – процесуальний керівник у справі за весь час розслідування жодного разу не витребовував матеріали провадження для вивчення, не запитував у слідства, чи дійсно вичерпані можливості доказування, і два дні тому обговорював на нараді, як краще рухатись по справі далі. Замість того, щоб скерувати її до суду, з незрозумілих детективам причин, він несподівано ухвалив рішення про закриття справи», — йдеться у повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла подробиці справи «Роттердам+». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду