Справа щодо формули «Роттердам+»: є нові подробиці

20:26, 5 февраля 2020
У Вищому антикорсуді продовжили обов’язки ще двом підозрюваним.
Справа щодо формули «Роттердам+»: є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 4 лютого, слідча суддя Вищого антикорупційного суду продовжила строк дії обов’язків для ще двох осіб, підозрюваних в організації формули «Роттердам+». Про це інформує офіційний сайт ВАКС.

«Так, гендиректору «ДТЕК МЕРЕЖІ» обов’язки продовжено на 2 місяці. Також він зобов’язаний: прибувати до слідчого (детектива), прокурора та суду за кожною вимогою; повідомляти детектива НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи.

Екс-начальнику відділу Управління енергетики НКРЕП продовжено обов’язки до 4 квітня 2020 року. Він також зобов’язаний дотримуватися покладених на нього процесуальних обов’язків.

За версією слідства, представники групи приватних теплогенеруючих компаній вступили у змову із керівництвом НКРЕКП для включення до тарифу на електроенергію, що виробляли ТЕС цієї групи, видатків, які насправді не здійснювалися, а саме – витрат на доставку та перевалку енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі. Це, в свою чергу, призвело до зростання вартості всієї електроенергії і, як наслідок, зростання тарифів для суб'єктів господарювання, які понесли фінансовий тягар з оплати необґрунтованого тарифу. В результаті таких дій споживачам електроенергії впродовж 2016-2017 років завдано збитків у розмірі 18,87 млрд грн», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський пропонував парламенту скасувати формулу «Роттердам+».

Додамо, слідча суддя ВАКС підтримала позицію прокурора САП та задовольнила відповідні клопотання держобвинувача, якими було продовжено дію процесуальних обов’язків, покладених на підозрюваних у так званій справі «Роттердам+» у зв’язку із застосуванням до них запобіжних заходів.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде