СБУ викрила діяльність проросійських інтернет-агітаторів

16:25, 2 сентября 2020
У Києві та Сумах проросійськІ агітатори закликали у соцмережах до насильницької зміни конституційного ладу.
СБУ викрила діяльність проросійських інтернет-агітаторів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України блокувала у Києві та Сумах діяльність проросійських інтернет-агітаторів, які у соцмережах закликали до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в південних та східних регіонах країни. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«Слідство СБУ встановило, що киянин у власному акаунті у популярній соціальній мережі проводив інформаційно-пропагандистські акції у вигідному для РФ ракурсі. Він розповсюджував інформацію із закликами до дій, що спрямовані на зміну меж території та державного кордону України», - йдеться у повідомленні.

За інформацією, лінгвістична експертиза засвідчила, що ці матеріали містять публічні заклики, направлені на порушення основ національної безпеки.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили комп’ютерне обладнання і мобільні пристрої, які містять докази шкоди, завданої інформаційній безпеці держави.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У Сумах СБУ встановила інтернет-агітатора, який закликав до насильницької зміни конституційного ладу.

«За даними слідства СБУ, чоловік тривалий час проживав у Росії. Повернувшись додому, він розпочав активно поширювати в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали із закликами до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні. Прибічник сепаратизму поширював матеріали антиукраїнських спільнот, пропагував ідеї «руського міра» і «руської весни», агітував за створення так званої «Новоросії» та підбурював українських військовослужбовців до антидержавних насильницьких дій», — зазначено у повідомленні.

Під час огляду комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ виявила схрон з гранатометами та артилерійськими снарядами у Луганській області.

Крім того, на Харківщині виявили масштабний склад бойових припасів та зброї.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду