На Херсонщині викрили системну корупцію під час вантажних автоперевезень

19:53, 2 сентября 2020
Вартість «абонемента» на порушення вагових норм становила 1 тисячу гривень з кожної вантажівки.
На Херсонщині викрили системну корупцію під час вантажних автоперевезень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського з протидії порушенню габаритно-вагових норм на дорогах співробітники Служби безпеки України блокували системну корупцію в Чорноморському міжрегіональному управлінні Укртрансбезпеки. Про це інформує пресслужба відомства.

За даними досудового слідства, оборудка функціонувала за участі колишніх та діючих співробітників управління, а також посередників.

«Посадовець відділу надання адміністративних послуг разом із колишнім колегою та місцевим комерсантом систематично вимагали кошти від власників автотранспортних підприємств. Бізнесмен займався пошуком клієнтів, а експосадовець через колишні зв`язки  забезпечував безперешкодне переміщення транспорту автошляхами регіону та відповідав за фінансову частину оборудки", - йдеться в повідомленні.

Вартість «абонемента» на порушення вагових норм становила 1 тисячу гривень з кожної вантажівки, а за місяць зловмисники незаконно збагачувалися щонайменше на 100 тисяч гривень. Гроші ділки отримували на банківські картки та готівкою.

Викрили зловмисників під час отримання неправомірної вигоди від чергового перевізника. Раніше правоохоронці задокументували 5 фактів отримання ними хабарів. Перевірка їхніх банківських рахунків показала, що за час існування оборудки фігурантам справи надійшло майже 3 мільйони гривень незаконних коштів.

Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення діючому посадовцю управління про підозру та притягнення до відповідальності інших учасників схем

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ викрила діяльність проросійських інтернет-агітаторів.

Також ми розповідали, що СБУ виявила схрон з гранатометами та артилерійськими снарядами у Луганській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області