Росія ввела персональні санкції проти нардепів: у Зеленського порадили внести у список усіх українців

17:14, 5 сентября 2020
Офіс Президента порадив Росії запровадити санкції проти усіх парламентаріїв і навіть проти всіх громадян.
Росія ввела персональні санкції проти нардепів: у Зеленського порадили внести у список усіх українців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Офісі Президента відреагували на російські санкції проти членів ряду українських парламентських партій. Рішення російського уряду назвали спекуляцією та поєднали із отруєнням Олексія Навального. Про це повідомляє прес-служба ОП.

Мотивація подібних дій завжди не має очевидних логічних пояснень і носить, найімовірніше, ситуативний спекулятивний характер. У пропагандистських цілях, наголошують в ОП.

«Проте зараз цей «технологічний прийом» з боку РФ застосований на тлі низки скандальних подій – насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації та змушують світове співтовариство вкотре переглянути формати відносин з РФ у бік подальшої жорсткості й ізоляції», — йдеться у повідомленні.

«Однак особливо хочемо підкреслити наступне. Якщо сьогоднішнє запровадження обмежувальних санкцій стосується принципових позицій, позицій, які так чи інакше зачіпають наше ставлення до безумовності територіальної цілісності України, до високих стандартів демократії, свободи та прав людини, до непорушності постулату про країну-окупанта, яка анексувала частину наших територій, то по всіх цих позиціях ми абсолютно єдині. Незалежно від партійної приналежності та політичних розбіжностей. І в такому разі рекомендуємо запроваджувати санкції відразу проти всіх наших парламентаріїв і навіть проти всіх наших громадян. З метою економії часу, необхідного для складання індивідуальних санкційних списків. Так буде чесно й справедливо», — наголошується у повідомленні.

У Президента підкреслили, що, якщо санкції є маніпуляцією напередодні чергових виборів в Україні, то це не вплине на наше внутрішнє політичне здоров'я.

Нагадаємо, Росія запровадила санкції проти низки українських політиків, включно із Петром Порошенко. Зокрема, статистику по фракціям Верховної ради оприлюднив нардеп Ярослав Железняк у Facebook.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Зазначимо, НАТО вимагає від Росії розкрити програму «Новічок» після оприлюднення даних щодо отруєння Навального бойовою речовиною. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду