У Києві аферист «заробив» 500 000 грн на продажах фіктивних масок

18:14, 10 сентября 2020
Чоловік «продавав» неіснуючі маски медичним організаціям, благодійникам та громадянам.
У Києві аферист «заробив» 500 000 грн на продажах фіктивних масок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві аферист ошукав благодійні організації та медичні заклади, продаючи їм фіктивні захисні маски. 34-річному чоловіку повідомили про підозру за фактом вчинення шахрайських дій, внаслідок яких завдано збитків на суму майже 500 тис. гривень (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це інформує пресцентр столичної прокуратури. 

Так, у лютому 2020 року, на початку епідемії коронавірусу підозрюваний з метою наживи під виглядом продажу захисних медичних масок придбав товариство та оформив його на підставну особу. Після цього чоловік розмістив на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж захисних медичних масок, яких фактично не мав в наявності, зазначивши, що розрахунки за товар здійснюються виключно шляхом проведення безготівкових банківських операцій.

Потерпілі перераховували грошові кошти на рахунок фіктивного підприємства, однак товар їм не відправлявся, контактні телефони вимикались, електронні поштові скриньки видалялись.

Внаслідок указаних неправомірних дій завдано збитки 12 організаціям та 8 громадянам на загальну суму майже 500 тис. гривень. Серед постраждалих — дві благодійні організації та два державних медичних заклади, які здійснюють лікування та реабілітацію людей та виконують надважливу соціальну функцію під час боротьби з пандемією «COVID-19».

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Києві судитимуть зловмисника, який намагався заволодіти квартирою ветерана АТО.

Також у столиці судитимуть аферистів, які під приводом рекламних акцій ошукували пенсіонерів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва