Руслан Стефанчук запропонував вдосконалити систему моніторингу за діяльністю Ради

13:28, 14 сентября 2020
Також у Раді можуть створити законодавчий механізм, який у разі значного поширення COVID-19 у стінах парламенту дасть можливість не втратити управління законодавчим органом держави.
Руслан Стефанчук запропонував вдосконалити систему моніторингу за діяльністю Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) наголосив на важливості вдосконалення системи планування та моніторингу за діяльністю Верховної Ради України. Політик запропонував суб'єктам законодавчої ініціативи об'єднатися, щоб визначити пріоритетні напрями роботи парламенту на 2021 рік. Про це йдеться на офіційній сторінці політика у Facebook.

«Враховуючи ситуацію в країні, давайте визначимося, яким чином ми створимо той законодавчий механізм, який у разі значного поширення COVID-19 у стінах Верховної Ради України дасть можливість не втратити управління єдиним законодавчим органом держави», — зазначив Руслан Стефанчук.

Перший віцеспікер парламенту анонсував розгляд 16 вересня 2020 року проекту Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» (реєстр. № 3612) на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. За його словами, необхідно “знайти ту спільну точку, яка дасть можливість подарувати громадянам України закон, що забезпечить їх конституційне право участі в державних справах через референдуми”.

Крім того, Руслан Стефанчук наголосив на важливості доопрацювання експертними групами законопроєкту про опозицію та забезпечення його політичної підтримки парламентом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 14 вересня проходило засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) Верховної Ради України відповідно до календарного плану Четвертої сесії Верховної Ради України ІХ скликання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду