ЗНО-2021: у тесті з української мови будуть нововведення

18:18, 14 сентября 2020
УЦОЯО розробить тест з української мови, а також ще одну сертифікаційну роботу з української мови і літератури.
ЗНО-2021: у тесті з української мови будуть нововведення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2021 році зовнішнє незалежне тестування з української мови передбачає нові завдання. Про це у понеділок повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, передає кореспондент УНН.

Так, за її словами, у 2021 році для проведення Зовнішнього незалежного оцінювання УЦОЯО розробить тест з української мови, а також ще одну сертифікаційну роботу з української мови і літератури. В тесті з української мови і літератури будуть нові завдання, однак переважна більшість форматів тестів буде старою.

«Випускники, які завершують у 2021 році здобуття повної загальної середньої освіти та/або планують вступати до закладів вищої освіти, матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО: або сертифікаційну роботу з української мови, або сертифікаційну роботу з української мови та літератури», – зазначено у повідомленні УЦОЯО.

Крім того, тест з української мови та сертифікаційна робота складатиметься всього з 40 тестових завдань. Будуть завдання закритих форм з української мови, їх буде 39, а також обов’язково завдання з надання розгорнутої відповіді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у 2020 році 464 абітурієнти склали зовнішнє незалежне оцінювання на максимальні 200 балів, а це майже вдвічі більший показник, ніж минулого року.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва