Справа про «ядерні хабарі»: є важливі деталі

17:10, 29 сентября 2020
Дії колишнього нардепа кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369 КК України.
Справа про «ядерні хабарі»: є важливі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 28 вересня, за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання та керівнику відокремленого структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом». Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно матеріалів кримінального провадження посадовець НАЕК «Енергоатом» у 2017 році забезпечив перемогу будівельної фірми, підконтрольній на той час народному депутату, на тендері зі спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива вартістю понад 1 мільярд гривень (сума контракту за основним та додатковими угодами).

Натомість народний обранець віддячив за це, забезпечивши родину директора підрозділу держпідприємства безоплатними квартирами в житлових комплексах, що споруджувала на території м. Києва інша фірма депутата.

«На сьогодні дії колишнього нардепа кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі).

Керівнику підрозділу «Енергоатому» інкриміновано ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою). На даний час вирішується питання про обрання посадовцю НАЕК запобіжного заходу.

До народного депутата, який є одним з підозрюваних у справі щодо заволодіння квартирами Нацгвардії, наразі застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. (Досудове розслідування у цій справі завершено. Підозрюваний та його адвокати ознайомлюються з матеріалами досудового розслідування)

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи причетні до вчинення вказаного злочину», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Тернопільській області на хабарі у 37 тисяч доларів затримали начальника управління ДФС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде