Конкурс на зайняття адмінпосад у САП: відбулась зустріч членів комісії

11:31, 6 октября 2020
«Нам важливо всіляко сприяти конкурсній комісії у виконанні їхньої важливої місії - обрати для країни дійсно сильного і незалежного керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», — підкреслила Генпрокурор Ірина Венедіктова.
Конкурс на зайняття адмінпосад у САП: відбулась зустріч членів комісії
gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 5 жовтня, в Офісі Генерального прокурора пройшла вітальна зустріч членів комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП за участі Генерального прокурора Ірини Венедіктової, заступника керівника Офісу Президента України Олега Татарова, народних депутатів України, представників антикорупційних органів - НАБУ, НАЗК, Вищого антикорупційного суду та САП, передає офіційний сайт ОГП.

До участі у зустрічі також долучилися міжнародні партнери: Сара Ланженкамп – директор відділу з правоохоронних питань Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Манфредас Лімантас – координатор сектору Верховенства права та боротьби з корупцією Представництва Європейського Союзу в Україні, Ека Ткешелашвілі – голова Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу.

Ірина Венедіктова привітала усіх з початком конкурсного процесу на зайняття адміністративних посад у САП.

«Для нас дуже важливо розпочати цей конкурс вчасно і з дотриманням процедури, що відповідає не лише нормі, але й духу права. З точки зору організаційно-технічної підтримки Офіс Генерального прокурора зробить усе належне, без жодного втручання в процес і впливу на членів комісії. Нам важливо всіляко сприяти конкурсній комісії у виконанні їхньої важливої місії - обрати для країни дійсно сильного і незалежного керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Я сподіваюсь, що їхня робота буде конструктивною та синергійною», - підкреслила Генеральний прокурор.

Підтримку членам комісії висловив і Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він зазначив, що у них - важливе завдання, оскільки до процесу конкурсу буде прикута увага всього українського суспільства.

Представники антикорупційних органів в Україні привітали початок роботи комісії та наголосили, що чекають на обрання професійного керівника САП, адже від цього залежить ефективність їхньої спільної роботи.

Міжнародні партнери запевнили, що готові і надалі надавати усю необхідну допомогу та підтримку у побудові інфраструктури для подолання корупції в Україні, використовуючи увесь свій досвід та практичні знання.

Організація та проведення конкурсу здійснюватиметься конкурсною комісією, до складу якої входять чотири особи, визначені Радою прокурорів України: Роман Куйбіда, Нона Цоцоріа, Драго Кос, Томас А. Фаєрстон, а також сім осіб, визначених Верховною Радою України: Олена Бусол, Андрій Гуджал, Катерина Коваль, В’ячеслав Навроцький, Богдан Романюк, Євген Соболь, Олексій Дрозд.

Члени комісії висловили вдячність за високу довіру та запевнили, що усі учасники конкурсу можуть розраховувати на їхню неупередженість та об’єктивність. Конкурсна комісія найближчим часом визначиться із датою та часом свого першого засідання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Ірина Венедіктова анонсувала відбір нового очільника САП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси