Справа адвоката, якому інкримінується зловживання впливом: є нові деталі

11:03, 8 октября 2020
Суд, за рішенням більшості членів колегії, частково задовільнив апеляційні скарги.
Справа адвоката, якому інкримінується зловживання впливом: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляційна палата скасувала вирок Вищого антикорупційного суду від 12.06.2020 про затвердження угоди про визнання винуватості відносно обвинуваченого у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, та направила матеріали кримінального провадження до суду першої інстанції для проведення судового провадження у загальному порядку. Про це повідомляє офіційний сайт Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

7 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги обвинуваченого, захисника обвинуваченого та інших осіб, свободи та інтереси яких зачіпаються рішенням суду на вирок Вищого антикорупційного суду від 12.06.2020 про затвердження угоди про визнання винуватості відносно обвинуваченого.

За результатами судового розгляду апеляційних скарг суд, за рішенням більшості членів колегії,  частково їх задовільнив, скасував вирок та направив справу до суду першої інстанції для проведення судового провадження у загальному порядку у зв’язку з істотним порушення норм кримінального процесуального закону.

Зокрема, допустивши до повторного розгляду угоду про визнання винуватості від 15.03.2016, вирок про затвердження якої було скасовано, суд першої інстанції фактично не виконав рішення суду апеляційної інстанції та порушив вимоги ч. 1 ст. 416 КПК України; розгляд відбувся з порушенням права обвинуваченого на захист, оскільки суд першої інстанції не надав можливості захиснику, який раніше не брав участі в справі, ознайомитися з матеріалами кримінального провадження; крім того, дії обвинуваченого кваліфіковані за статтею, яка не охоплює весь об’єм пред’явленого обвинувачення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що Вищий антикорсуд відзвітував про роботу у вересні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва