CБУ викрила у Дніпрі корупційний механізм під час проведення публічних закупівель

18:00, 9 октября 2020
Директор підприємства сприяв перемозі у тендерах лише тим, хто погоджувався дати йому хабар.
CБУ викрила у Дніпрі корупційний механізм під час проведення публічних закупівель
СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України викрила у Дніпрі корупційний механізм під час проведення процедури публічних закупівель комунальними підприємствами та органами місцевого самоврядування. Про це інформує пресслужба органу.

У ході досудового розслідування встановлено, що директор комунального підприємства Дніпровської міської ради здійснює неправомірний вплив на хід і результати тендерів. Він сприяв перемозі у відкритих конкурсах лише суб’єктів підприємницької діяльності, службові особи яких погоджувались надати йому неправомірну вигоду.

У межах кримінального провадження задокументовано систематичне отримання директором комунального підприємства неправомірної вигоди від приватних підприємців.

Наразі директору комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, трьом службовцям комерційних товариств, в інтересах яких вчинялись неправомірні дії, за ч. 1 та ч. 2 ст. 369 КК України, до суду подані клопотання про обрання запобіжних заходів, у тому числі про тримання під вартою.

Крім того, СБ України викрито службових осіб одного з Департаментів Дніпровської міської ради на розкраданні коштів місцевого бюджету за попередньою змовою з директором одного з приватних товариств. Внаслідок протиправних дій чиновників бюджету завдано шкоди на суму понад 300 тисяч гривень.

Наразі директору приватного підприємства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України, судом вирішується питання про обрання відповідного запобіжного заходу.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва