Уряд підтримав зміни до актів КМУ, що стосуються питань державної служби

16:31, 11 октября 2020
Документ підготувало НАДС з метою актуалізації окремих положень актів Уряду.
Уряд підтримав зміни до актів КМУ, що стосуються питань державної служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд підтримав проект постанови «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», що стосуються питань проходження державної служби. Проект документа підготовлено НАДС з метою актуалізації окремих положень актів Уряду та приведення їх у відповідність до чинного законодавства, передає офіційний сайт НАДС.

Зокрема, запропоновані зміни дозволять унормувати наступні положення:

  • у «Схемі посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році», затверджений постановою КМУ від 18.01.2017 року № 15, передбачено підвищення найнижчих окладів, у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму;
  • у «Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців», затвердженого постановою КМУ від 23.08.2017 № 640, доповнено перелік осіб, яким визначаються завдання на поточний рік, а саме: державними службовцями, яких поновлено на посаді після незаконного звільнення. Також розширено перелік потреб у професійному навчанні компетентністю «цифрова грамотність». Крім цього, для врахування програми професійного розвитку (при виставленні відмінної оцінки) необхідно отримати мінімум 0,4 кредити ЄКТС.

Крім цього, підтримано проект  постанови КМУ «Про внесення змін до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби».

Зміни ініційовані НАДС з метою приведення діяльності Комісії з питань вищого корпусу державної служби у відповідність до вимог Законів України «Про державну службу», «Про доступ до публічної інформації» та Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою  КМУ від 25.03.2016 року № 246. Зокрема, пропонується необов’язковість присутності на засіданні Комісії представника державного органу, в якому оголошено конкурс на зайняття посади державної служби категорії «А».  Зміни запропоновані,  враховуючи практику проведення подібних конкурсів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як саме НАДС пропонує реформувати оплату роботи держслужбовців.

Крім того, в Україні може стартувати експериментальний проект щодо оплати праці держслужбовців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки