Оплата праці держслужбовців: в Україні може стартувати експериментальний проект

10:55, 22 сентября 2020
Планується запровадити експериментальний проект щодо реформування системи оплати праці державних службовців на ocновi класифкації посад у державних органах.
Оплата праці держслужбовців: в Україні може стартувати експериментальний проект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 21 вересня, відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління. Про це повідомляє Директорат публічної адміністрації на сторінці у Facebook.

Члени Ради та запрошені експерти обговорили стан реалізації Стратегії реформування держуправління та виклики для функціонування публічної адміністрації в умовах поширення COVID-19.

Голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина представила для обговорення напрацьовані зміни до законодавства, які стосуються удосконалення проходження державної служби. Зокрема ті, що знаходяться на розгляді Верховної Ради України – законопроекти № 3491 та № 3748.

«Окрема увага була приділена питанням класифікації посад державної служби та реформи оплати праці на державній службі. За інформацією Н. Алюшиної підготовлено проекти Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, Методики проведення класифікації посад державної служби, а також проект рішення Уряду щодо впровадження експериментального проекту стосовно класифікації посад державної служби в державних органах.

Одночасно підготовлено проект розпорядження Кабінету Міністрів, яким пропонується запровадити експериментальний проект щодо реформування системи оплати праці державних службовців на ocновi класифкації посад в державних органах – учасниках експериментального проекту для апробації та запобігання можливим ризикам.

Активне обговорення викликало питання оновлення процедури конкурсного відбору на посади державної служби в умовах карантину, ситуації з добором на посади фахівців з питань реформ та держслужбовців категорії «А». Зокрема представлені зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, а також до Типових вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «А», — йдеться у повідомленні.

Заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів, секретар Координаційної ради Тетяна Ковтун презентувала результати діяльності директоратів, які були створені Урядом в міністерствах у рамках реалізації Стратегії реформування державного управління.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як саме НАДС пропонує реформувати оплату роботи держслужбовців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді