В Україні підвищать ставку сімейним лікарям

18:57, 13 октября 2020
Завдяки запровадженню доплат закладам за досягнення індикаторів якості, має поліпшитися якість надання допомоги пацієнтам на первинному рівні.
В Україні підвищать ставку сімейним лікарям
Прикордоння
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Програмі медичних гарантій-2021 Національна служба здоров’я України ініціює зміни у роботі первинної ланки надання медичної допомоги. Зокрема, збільшення базової капітаційної ставки за обслуговування одного пацієнта, з яким підписана декларація - до 710 грн. Про це інформує Урядовий портал.

Також пропонується запровадження індикаторів якості для первинної ланки медичної допомоги - від 2,5% до 5% доплати закладам за виконання умов договору.

«Це додаткові кошти, які заклад може отримати до капітаційної ставки. Проте, якщо заклади не досягнуть поставлених індикаторів якості, штрафувати їх не будуть. Перелік індикаторів якості, за які заклад зможе отримати доплату, зараз фіналізується», - зазначено у повідомленні.

Крім того, наголошується, що завдяки запровадженню доплат закладам за досягнення індикаторів якості, має поліпшитися якість надання допомоги пацієнтам на первинному рівні. Зокрема, збільшити рівень вакцинації і покращити ведення хронічних захворювань, що дозволить зекономити кошти на стаціонарне лікування.

Ці зміни будуть впроваджені у наступному році за умови, що бюджет Програми медичних гарантій-2021 становитиме 225 млрд грн.

Нагадуємо, заробітні плати медикам підвищать до 25 тис. гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про підвищення тарифу для сімейних лікарів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді