Розтрата експосадовцями ЗСУ 37 млн гривень, виділених на облаштування полігону: САП завершила слідство

20:21, 2 ноября 2020
На сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваним та їх захисникам для ознайомлення.
Розтрата експосадовцями ЗСУ 37 млн гривень, виділених на облаштування полігону: САП завершила слідство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, та відкриття матеріалів у справі щодо розтрати колишніми посадовцями Збройних сил України та двома представниками приватного товариства понад 37 млн гривень під час облаштування військового полігону «Широкий лан». Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

На сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваним та їх захисникам для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде скеровано до ВАКС для розгляду.

Відомо, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства, а саме з його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні на рахунки компанії коштів.

Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами.

Дії колишніх службовців Збройних сил України та представників приватного товариства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про справу щодо екскерівника «Первомайськвугілля», який підозрюється у розкраданні 14 мільйонів держкоштів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді