Зеленський допускає розпуск Ради

21:50, 2 ноября 2020
Президент зазначив, що неможливо відновити дію антикорупційного законодавства без ухвалення рішення про звільнення суддів КСУ.
Зеленський допускає розпуск Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Володимир Зеленський наголосив, що неможливо відновити дію антикорупційного законодавства без ухвалення рішення про звільнення суддів Конституційного Суду. Президент навіть допускає розпуск Верховної ради. Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова».

«Від реалізації нашого плану це теж буде залежати. Якщо це буде політичний колапс, я побачу, що немає підтримки у Раді, а перш за все у «Слузі народу», бо вони розуміють, що вони завдяки мені стали депутатами, але вони повинні розуміти відповідальність. Якщо вони підуть у розріз, ми будемо виходити з цієї ситуації навіть шляхом розпуску ради», – наголосив Зеленський.

Президент вважає, якщо не відновити довіру суспільства до Конституційного Суду, країна втратить можливість отримати будь-яку міжнародну фінансову допомогу. Крім того, під загрозою опинилися безвізовий режим України з ЄС, а також підтримка з боку ЄС, НАТО, Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних партнерів.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський на засіданні фракції закликав «слуг народу» не захищати суддів КСУ.

Нагадаємо, у Слузі народу пропонують позбавити КСУ фінансування. 

Ми публікували ексклюзивне інтерв’ю судді КСУ Ігоря Сліденка про ситуацію навколо Конституційного Суду. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді