Веніславський знову закликав суддів КСУ піти у відставку

19:52, 9 ноября 2020
Представник Зеленського у КСУ Веніславський заявив, що судді мають понести відповідальність за «безвідповідальну поведінку».
Веніславський знову закликав суддів КСУ піти у відставку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представник Президента України Володимира Зеленського в КСУ, народний депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський заявив, що судді КСУ, які відмовились брати участь в роботі Суду після скандалу зі скасуванням норм антикорупційного законодавства, вчинили абсолютно правильно і виважено. Про це він сказав в ефірі каналу «Україна 24».

«Що стосується кворуму і загалом тієї ситуації, яка склалася навколо Конституційного суду. Я думаю, на сьогоднішній день це абсолютно правильне і виважене рішення тих суддів, які вирішили не брати тимчасово участі в засіданнях Конституційного суду України. Та політизація, та істерія навколо Конституційного суду і збоку самого КСУ, і інших політичних сил, і органів державної влади, свідчить про те, що в таких умовах приймати виважені і доленосні для держави і суспільства рішення навряд чи правильно», – заявив представник президента в КСУ.

Також він пояснив, як влада бачить вихід з конституційної кризи.

«Вже і президент Зеленський неодноразово, і 234 депутати від нашої політичної сили і інших політсил, які написали звернення до 11 суддів КСУ, які голосували за сумнозвісне рішення, запропонували, на мій погляд, найбільш правильний і найбільш слушний у даних умовах варіант виходу з цієї кризи. Судді мають подати у відставку для того, щоб не дискредитувати загалом КСУ як інституцію, і мають понести певну політико-правову відповідальність за свою безвідповідальну поведінку під час голосування за ухвалення відповідного рішення», — додав Федір Веніславський.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Федір Веніславський визнав, що має «свого» кандидата до КСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва