Захист інтернет-банкінгу: українцям розповіли, як не стати жертвами шахраїв

15:25, 11 ноября 2020
Як правило, викрадення грошових коштів починається з фішингового повідомлення, яке змушує одержувача натиснути на шкідливе посилання або на вигляд безпечне вкладення.
Захист інтернет-банкінгу: українцям розповіли, як не стати жертвами шахраїв
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в області кіберзахисту ESET розповіли, як поліпшити захист Інтернет-банкінгу, який є однією з найпопулярніших цілей кіберзлочинців. Про це повідомив Комітет цифрової трансформації у Facebook.

Як правило, викрадення грошових коштів починається з фішингового повідомлення, яке змушує одержувача натиснути на шкідливе посилання або на вигляд безпечне вкладення. Насправді такі вкладення часто завантажують банківські трояни, які намагаються отримати доступ до фінансових рахунків жертви.

Що ж робити, аби не стати жертвою зловмисників? Експерти радять дотримуватися таких правил:

— Використовувати тільки офіційні магазини застосунків і перевіряти безпеку завантажуваних програм.

— Регулярно оновлювати операційну систему і програмне забезпечення. Це дозволяє виправити уразливості системи, які кіберзлочинці намагаються використовувати для зараження пристрою.

— Створювати надійні паролі й не використовувати їх повторно. Використання однакових паролів для онлайн-банкінгу, соціальних мереж та інших облікових записів може призвести до серйозних наслідків у разі витоків даних.

— Фахівці радять користувачам мобільних пристроїв використовувати надійний застосунок з безпеки, який має функцію захисту онлайн-платежів.

— Користувачам ноутбуків і комп'ютерів потрібен продукт з безпеки, який надає безпечний браузер для введення облікових даних клієнта і здійснення банківських операцій. Також важливою є наявність функцій Антифішингу та шифрування даних, які захищають від викрадення банківських реквізитів та інших конфіденційних або фінансових даних.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що шахраї за допомогою ЄСПЛ збирають персональні дані громадян Білорусі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва