У Подільському райсуді Києва зафіксували черговий випадок інфікування коронавірусом

17:28, 12 ноября 2020
Наразі вживаються заходи щодо проведення дезінфекції приміщення суду.
У Подільському райсуді Києва зафіксували черговий випадок інфікування коронавірусом
Подільський районний суд міста Києва / facebook.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Подільський районний суд міста Києва повідомив учасників судових засідань та відвідувачів суду, що в суді підтверджено черговий випадок захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19 у працівника суду. Заява з’явилась на офіційному сайті суду.

«Оскільки чинне законодавство не передбачає призупинення роботи суду, тому Подільський районний суд міста Києва продовжує здійснювати судочинство, задля забезпечення доступу до правосуддя.

Разом з цим, з метою безпечного перебування в суді вживаються відповідні заходи щодо проведення дезінфекції приміщення суду, тестування на COVID-19 осіб, які безпосередньо контактували з хворим.

Також, з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед відвідувачів та працівників суду тимчасово запроваджено особливий режим роботи Подільського районного суду м. Києва, зокрема:

заборонено заходити до приміщення суду особам з ознаками респіраторних захворювань;

тимчасово обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судового процесу;

розгляд справ усіх категорій, прийом громадян відділами суду відбуватиметься лише за умови забезпечення учасників процесів та відвідувачів суду засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, зокрема соціального дистанціювання.

З метою попередження розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією, можливо використати альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, клопотаннями, іншими заявами, скаргами тощо, а саме за допомогою поштового зв’язку,  підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду [email protected], а також через скриньку, встановлену на 1 поверсі в холі суду», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Закарпатський окружний адміністративний суд повідомив, що у працівника суду діагностовано коронавірус.

До слова, Західний апеляційний господарський суд припинив відправку поштової кореспонденції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді