У Києві викрили шахраїв, які підробляли сертифікати відповідності на завезені з ЄС та США транспортні засоби

12:11, 23 ноября 2020
На сьогодні потерпілими визнано 11 громадян.
У Києві викрили шахраїв, які підробляли сертифікати відповідності на завезені з ЄС та США транспортні засоби
Джерело фото: МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи за фактами виготовлення та розповсюдження підроблених сертифікатів відповідності транспортних засобів, завезених в Україну з країн Євросоюзу та США, а також заволодіння шахрайським шляхом коштами громадян (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури. 

"Згідно з матеріалами слідства, організували злочину групу двоє киян, які особисто брали участь у розробці шахрайської схеми та підібрали спільників з числа своїх знайомих, забезпечували їх засобами конспірації та встановлювали час і місце вчинення злочинів. Згідно з розробленою схемою, учасники злочинної групи виготовляли підроблені сертифікати відповідності транспортних засобів, завезених в Україну з країн Євросоюзу та США (автомобілів, мопедів, мотоциклів), які в подальшому під виглядом оригінальних сертифікатів ТОВ «КСЦ-КОНКОРД» та ТОВ «Центр Авто» реалізовувались громадянам України з метою заволодіння грошовими коштами останніх. Вартість одного «сертифікату» складала близько 4500 гривень. На сьогодні потерпілими визнано 11 громадян.

Разом з тим, у ході обшуків у фігурантів вилучили техніку та чорнові записи з анкетними даними понад 150 осіб, а також номерами бланків та раніше виданих їм сертифікатів. У межах слідства встановлюються коло потерпілих та сума завданих збитків. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Викриття діяльності злочинної групи здійснювалося прокурорами спільно з ДВБ Національної поліції України та Подільським УП ГУНП у місті Києві", - йдеться у повідомленні. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що шахраї намагалися заволодіти 500 тис. дол., прикриваючись знайомством із керівництвом ОГП. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва