Реформування державного управління: провели Стратегічний діалог Україна-ЄС

16:10, 24 ноября 2020
Оновлену Стратегію до кінця першого півріччя наступного року має схвалити Уряд.
Реформування державного управління: провели Стратегічний діалог Україна-ЄС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр КМУ Олег Немчінов повідомив, що 24 листопада відбувся Стратегічний діалог Україна-ЄС з питань реформування державного управління. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

«2020 рік є останнім для бюджетної підтримки ЄС у межах програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні». Тому вже зараз важливо проаналізувати результати, обговорити ключові виклики та зробити висновки для подальшого впровадження реформи.

За нашою попередньою оцінкою виконання індикаторів програми становитиме близько 70 %. Не всі обставини цього року залежали від нас. Незважаючи на негативні наслідки, пов’язані з пандемією COVID 19, ми докладаємо всіх зусиль для відповіді на головні виклики:

- відновлення конкурсів у безпечному режимі на посади державної служби;

- внесення змін до Закону «Про державну службу» в частині класифікації посад і оплати праці;

- скасування статті 87-1 щодо політичних звільнень;

- ухвалення Закону «Про адміністративну процедуру» в парламенті.

Оскільки ці кроки потребують ухвалення відповідного законодавства, ми активно співпрацюємо з нашими колегами у Верховній Раді України, зокрема з профільними комітетами.

Для нас важливим є виконання усіх взятих зобов’язань. Ми вже багато зробили, розпочали масштабні зміни та маємо позитивні результати, зокрема в сфері надання адмінпослуг і діджиталізації.

Реформа державного управління залишається пріоритетом нашого уряду. І її важливість все більше усвідомлює широке суспільство. Але у нас ще дуже багато роботи для реалізації реформи.

Ми почали процес оновлення Стратегії реформування державного управління до 2025 року. Проводимо широке обговорення візії, ключових напрямів і завдань майбутньої Стратегії. До обговорення залучаємо українських та міжнародних експертів, депутатів, представників усіх заінтересованих сторін. Зараз працюємо над отриманими пропозиціями. Очікуємо, що оновлену Стратегію буде схвалено Урядом до кінця першого півріччя наступного року.

Хочу подякувати нашим партнерам з Європейської Комісії, Представництва ЄС, програми OECD/SIGMA та проєкту EU4PAR за підтримку України на шляху до успішного впровадження однієї з найважливіших реформ державного управління.

Сподіваюсь, що ми успішно виконаємо наші зобов’язання в межах програми і зможемо продовжити співпрацю з нашими європейськими партнерами після 2020 року», — йдеться у повідомленні.

Голова НАДС Наталія Алюшина акцентувала увагу на стратегічних завданнях, над якими Агентство працює в рамках створення професійної та доброчесної державної служби, а саме: повернення до конкурсного відбору на посади державної служби, реформування системи оплати праці держслужбовців, впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами.

«Нам багато що вдалося зробити в рамках реформи державної служби. Втім попереду ще багато важливих кроків до повного завершення розпочатих масштабних змін. Хочу відмітити, що позитивні результати маємо завдяки ефективній співпраці з командою представників ЄС. Сподіваємося на продовження розпочатої роботи задля створення сучасної державної служби. Адже ті зміни, які вже відбулися, засвідчують правильність обраного шляху», - підкреслила Наталія Алюшина.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Національним агентством України з питань державної служби за сприяння та підтримки проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) провів у режимі вебконференції комітетські слухання на тему: «Реформа системи оплати праці на державній службі». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду