На кордоні України не пропустили угорського посадовця: яка причина

15:20, 24 ноября 2020
Українські прикордонники не дозволили перетнути кордон угорському політику Іштвану Грежу.
На кордоні України не пропустили угорського посадовця: яка причина
Джерело фото: Радіо Свобода
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України пояснило відмову у в’їзді угорському високопосадовцю Іштвану Грежі тим, що він всупереч закону займався передвиборчою агітацією в Україні. Про це йдеться в коментарі речника МЗС, повідомляє eurointegration.com.ua.

У МЗС пояснили, що у випадку із Іштваном Грежею мали місце зафіксовані у публічному просторі факти порушення ним положень Виборчого кодексу України, що забороняють іноземцям вдаватися до агітації за одну з політичних сил в Україні - учасника виборчого процесу.  

«Прийняте рішення не стосується сфери міждержавних відносин. Заборона в’їзду пов’язана виключно з діями конкретного громадянина, в яких містяться ознаки правопорушення», - зазначив речник МЗС.

Він наголосив, що відповідно до встановленого порядку, рішення про заборону в’їзду в Україну оголошується іноземцю в пункті пропуску через державний кордон і законодавством України не передбачена можливість заздалегідь інформувати іноземця про прийняте рішення щодо заборони йому в’їзду.

Раніше ми писали, що Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду