Справа «Укрбуду»: Антикорсуд залишив Микитася під вартою

20:50, 27 ноября 2020
Колишньому президенту державної будівельної корпорації продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 грудня.
Справа «Укрбуду»: Антикорсуд залишив Микитася під вартою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив колишньому президенту державної будівельної корпорації «Укрбуд» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 грудня 2020 року включно. Про це повідомляє прес-центр ВАКС 27 листопада. 

Нагадаємо, що Максим Микитась  підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва.

Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вже повідомляла, що 14 вересня Апеляційна палата ВАКС відмовила у задоволенні апеляційних скарг прокурора та захисника у справі УДБК «Укрбуд». 

Раніше, 14 травня Вищий антикорупційний суд, розглядаючи справу щодо заволодіння квартирами Нацгвардії, змінив запобіжний захід колишньому народному депутату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде