Набрав чинності закон щодо оптимізації мережі та функціонування ЦНАП

17:40, 1 декабря 2020
Законом внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до деяких законів України.
Набрав чинності закон щодо оптимізації мережі та функціонування ЦНАП
Джерело фото: Дніпровський ЦНАП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 листопада набрав чинності Закон України від 3 листопада 2020 року № 943-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі». Про це повідомляє пресслужба Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Дніпро.

 Законом внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», «Про Державний земельний кадастр», «Про адміністративні послуги», «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав».

 Також, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень зазначеного Закону, центри надання адміністративних послуг, утворені при районних державних адміністраціях, функціонують до початку роботи центрів надання адміністративних послуг, утворених відповідними міськими, селищними радами в адміністративних центрах районів (станом на 1 січня 2020 року), але не пізніше 31 грудня 2021 року.

Центри надання адміністративних послуг, утворені при районних державних адміністраціях, що набули статусу військово-цивільних адміністрацій відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», продовжують здійснення повноважень з надання адміністративних послуг на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці до відкриття першої сесії новообраної відповідної ради. На підставі узгодженого рішення з новообраною відповідною радою центр надання адміністративних послуг, утворений при районній державній адміністрації, може продовжувати здійснення надання адміністративних послуг на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці до утворення такою радою центру надання адміністративних послуг відповідно до цього Закону. 

 Крім того, в залежності від кількості мешканців територіальних громад, інтереси яких представляють відповідні міські, селищні, сільські ради, визначаються строки утворення центрів надання адміністративних послуг такими радами, а саме:

 - Міським та селищним радам, що здійснюють свої повноваження в населених пунктах - адміністративних центрах районів (станом на 1 січня 2020 року), незалежно від кількості мешканців територіальної громади утворити центри надання адміністративних послуг та прийняти (за потреби) майно центрів надання адміністративних послуг, утворених при районних державних адміністраціях, що ліквідуються, до 1 січня 2022 року.

 - Міським, селищним, сільським радам, що представляють інтереси територіальних громад з населенням:

  1) понад 10 тисяч мешканців, - утворити центри надання адміністративних послуг відповідно до цього Закону до 1 січня 2023 року;

  2) менше 10 тисяч мешканців, - утворити центри надання адміністративних послуг відповідно до цього Закону (у разі виділення відповідного державного фінансування на будівництво, реконструкцію, облаштування приміщень та забезпечення обладнанням таких центрів) до 1 січня 2024 року. При цьому зазначені органи місцевого самоврядування можуть утворювати такі центри за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету та інших не заборонених законодавством джерел без урахування строків, передбачених цим пунктом.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» № 943-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього листопада 2020 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки