Українцям масово обмежують виїзд за кордон: що трапилося

20:30, 8 декабря 2020
Це трапилося через заборгованість зі сплати аліментів.
Українцям масово обмежують виїзд за кордон: що трапилося
Джерело фото: khersonline.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - м. Львів повідомило, що 3721 жителю Рівненщини обмежений виїзд за межі України через заборгованість зі сплати аліментів. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Працівники територіальних відділів державної виконавчої служби Рівненської області з початку цього року стягнули 32,2 млн грн заборгованості з аліментів у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій та заборон, передбачених ч. 9 та 12 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження». Державними виконавцями винесено 3721 постанову про встановлення тимчасового обмеження боржників щодо виїзду за кордон.

Нагадуємо, що до неплатників аліментів, у яких сукупний розмір заборгованість перевищує суму платежів більше ніж 4 місяці (та 3 місяці для батьків важкохворої дитини), застосовуються тимчасові заборони у вигляді обмеження боржника у праві виїзду з України, праві керувати автомобілем, праві користуватись зброєю та праві полювати.

Найбільша кількість постанов про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України винесено в м. Рівне (669), Сарненському (487), Рівненському (347), Рокитнівському (296) та Острозькому (265) районах. Зауважимо, що тимчасові обмеження скасовуються у разі винесення державним виконавцем постанови про закінчення виконавчого провадження або погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВС роз’яснив підстави для зміни розміру аліментів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва