Україна готується подати другу заявку на отримання вакцини від COVID-19

16:19, 9 декабря 2020
Заявку буде подано 14 грудня 2020 року.
Україна готується подати другу заявку на отримання вакцини від COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перша партія вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX надійде до України в кількості 8 млн доз. Але держава вже підготувала заявку до COVAX на другу частину, яку буде подано 14 грудня 2020 року. Про це у Телеграм повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Щоб Україна якнайшвидше почала отримувати партії вакцини проти COVID-19, Уряд активно веде діалог з європейськими партнерами.

Вчора під час розмови з Високим представником ЄС, Віце-президентом Європейської Комісії Жозепом Боррелем обговорили, наскільки важливим є налагодження діалогу між українськими та європейськими компаніями та асоціаціями з метою прискорення інтеграції у ланцюжки виробництва та постачання продукції.

Окрім цього, Міністерство охорони здоров'я минулого тижня вже спрямувало першу частину заявки для отримання вакцин в межах ініціативи COVAX. Після опрацювання низки вимог було сформовано передумови для отримання 8 млн доз вакцин для 4 млн українців. Зокрема, з активним залученням Центру громадського здоров'я та експертів було сформовано критерії визначення пріоритетних груп людей, які першочергово отримають вакцини від COVID-19, сформовано дані щодо логістичної спроможності для зберігання та транспортування вакцин.

Другу частину заявки до COVAX буде подано 14 грудня 2020 року", - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада схвалила за основу і в цілому законопроект, який дає можливість прискорити доступ до вакцини від COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва